Fred Bratvogel, keyboard
 
 
Fred (1957) is in zijn jonge jaren begonnen met accordeon en later elektronisch orgel nadat hij Cor Steyn had ontdekt… “zo wil ik ook spelen!”.
 
Voor muzieklessen had hij weinig geduld. Hij wilde het zelf uitvinden. En dat lukte aardig. Vanwege gezin en werk lag de muziek jarenlang stil.
Rond 2005 wat aarzelend begonnen met een eenvoudig keyboard. Er kwam ook weer een orgel in huis.
 
Spelenderwijs  is hij zich verder gaan ontwikkelen, voornamelijk op keyboard. Vanaf 2009 begonnen met optredens in zorgcentra voor ouderen, nu met een meer professioneel keyboard. De “liedjes van toen” bleken succesvol. Meer optredens, uitbreiding repertoire en betere speelvaardigheid.  Vanaf 2013 is Fred meer beroepsmatig actief geworden in de muziek en werd ook ervaring opgedaan in het begeleiden van zang, koren, cabaretgroepje. Jaarlijks zo’n 50 optredens. In Zeeland maar ook elders.
 
Eind 2019 is Fred als “invaller in nood” bij Binaeh Zuuver terecht gekomen. Tegelijk met zijn nieuwe Yamaha Genos keyboard!  Een grote uitdaging!  Zo rond het eerste publieke optreden met het koor in Vlissingen was het voor Fred en het koor duidelijk: het klinkt geweldig goed, we gaan met elkaar verder!